Dlaczego nowa strona? Chcę dokleić nowe rozwiązania które pozwoliłyby większej ilości osób edytować naszą stronę w przystępny sposób, a jednocześnie pozostawić stronę lekką i tanią w utrzymaniu. Poza tym przez lata pojawiły się różne potrzeby które ujawniły się przez lata jej używania.
Z innych rzeczy, pewnie przydałby się jakieś przeredagowanie treści, oraz przebudowanie strony głównej w bardziej otwartym charakterze (//hs-ldz.pl jest super! ktoś ją polecił na walnym).
Jednocześnie fajnie by było zachować stylówę stworzoną przez @justdzasta jeszcze w ramach projektu marvelous-snuffle. Czyli obecnej odsłony strony którą udało nam się wspólnie dowieźć podczas burzliwych początków naszej społeczności. A przy okazji posypać nieco estetyki z //brutalistwebsites.com i polepszyć WCAG.
Co do samego indexu. Myślę, że obiliśmy się o 2 skrajności. Na początku było za mało, teraz jest troszkę za dużo informacji. Teraz mamy szansę trafić w sweet-spot
Od razu przypomnę myśl którą wprowadził @Bogumil przy obecnej iteracji strony: Mobile-first. Myślę, że nie zaszkodzi jak stronę jeszcze bardziej uprościmy pod mobilki.
Bardzo fajne. “czatuj/debatuj/pisz” brzmi prawie jak synonimy, może coś w stylu “Czatuj na [komunikator]”, “Debatuj na [komunikator_2]”, “Pisz na maila”.
W świetle nowych informacji: Stamen Toner nie jest aktualny, dane są jeszcze z przed czasów PKM. Chyba nie ma to jakoegoś ogromnego znaczenia, ale średnio używać map z 2014 .
Jedną z opcji może być render sekcji Pomorza na własną ręke i hostowanie ich na stronie. Póki co, wykorzystam podstawową mapę OSM z filtrami CSS.
A mogę na slacku poprosić ludzi, żeby ktoś chętny się znalazł i zaproponował mniej H4ck3rski3 CSSy? Nasza strona idzie coraz bardziej w kierunku mrocznej piwnicy, co się dość gryzie z dotychczasową wizją bycia otwartym na wszystkich, nie tylko 1337 hackerów .