Cześć, w prawdziwym w świecie jestem Tomkiem, a w Internetach najczęściej występuję pod nickiem zbyszk0
. Do HS (wtedy jeszcze HS3) dotarłem dzięki warsztatom security, po przeprowadzce do Gdyni. Potem miałem dłuższą przerwę, po której chciałem wpaść do HS i zorientowałem się, że zmieniła się miejscówka, i w ogóle sporo innych rzeczy się zmieniło.
W podstawówce chodziłem z lutownicą i scyzorykiem do szkoły, a po szkole rozkręcałem zabawki i różne urządzenia
W życiu dorosłym lubię majsterkować, jeździć na rowerze w lesie i czasem coś ugotować/upiec. Zawodowo testowałem manualnie od kilku lat, głównie oprogramowanie i trochę sprzęt. W styczniu wkręciłem się w mikrokontrolery. Postanowiłem, że spróbuję przekwalifikować się w stronę programistyczną, dla siebie i bardziej satysfakcjonującej pracy. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale myślę, że sporo się nauczę.
W HSP
- chciałbym po prostu być i współtworzyć społeczność, bo dobrze się tu czuję (ostatnio byłem w środę i czułem taką samą atmosferę, jak trzy lata temu),
- robić fajne projekty i prezentacje na ich temat, a jak się ogarnę programistycznie, to warsztaty,
- zrobić małą kuchnię, żeby można było czasem wspólnie coś upichcić
W przyszłym tygodniu nie dam rady wpaść na dzień otwarty, ale w kolejnym już tak.
PS Szukam okejek
PS2 Dzięki @justdzasta za pierwszą okejkę!