Chcielibyśmy Was serdecznie zaprosić do przedstawienia się na forum Stowarzyszenia Hackerspace Pomorze! Niezależnie od tego, czy jesteś nowym członkiem, entuzjastą technologii, hobbystą elektroniki, programistą czy po prostu ciekawą osobą szukającą inspiracji – czekamy, by Ciebie poznać!
Jest to miejsce, gdzie osoby dołączające mogą dać się poznać innym członkom społeczności, a obecni członkowie mogą dowiedzieć się, kim są nowe twarze w naszej społeczności.
Napiszcie parę słów o sobie: czym się zajmujecie, jakie projekty Was interesują, może macie jakieś marzenia, które chcielibyście realizować w ramach Hackerspace? To świetna okazja, żeby zaprezentować się w naszej społeczności, nawiązać nowe kontakty i znaleźć wspólników do projektów!
Rozpocznę witanie się, zapraszam też wszystkich starych członków do symbolicznego napisania o sobie kilku słów.
Jogurt, .Net developer oraz twórca gier mobilnych pod brandem Yocat Games. Z ciekawszych rzeczy w HS organizowałem kilka razy Hackerspace Game Jam oraz zdarzyło mi się nawet przez jakiś czas ten nasz pociąg prowadzić. Główne zainteresowanie: zdecydowanie gry planszowe
Imię: Amadeusz
Ksywa: Amadi, DevOps Junior
Zawód: MLOps, DevOps
Zainteresowania: Machine Learning, AI, Biomedical Engineering, RPG, klikanie w komputer
W HSie od 2016 roku, niemal od samego początku. Od 2017 coraz bardziej zaangażowany w organizację spejsu, od maja 2020 w zarządzie Stowarzyszenia.
Lubię cyferki i koncept AI więc bawię się w Machine Learning - zwłaszcza interesuje mnie jak to działa pod spodem. Uczestniczyłem i prowadziłem spotkania grupy Data Science w HSie.
Lubię pograć w papierowe RPGi (Warhammer, D&D, Neuroshima, etc.), a także poklikać na kompie np. w Warhammer: Total War. Planszówki, figurki czy “medżiki” też mi niestraszne.
Z nienerdowych tematów chętnie pogadam o piłce (glory glory Man United) oraz o filozofii i polityce.
Dzień dobry, nazywam się Maciej i jestem inżynierem. Kiedyś programowałem w godzinach pracy, a teraz programuję głównie po godzinach.
Szanuję, bardzo, pociągi. I psy. Psy oczywiście: Dżendera i Transa szczególnie
Critbit, podobno miałem imie, jestem elektronikiem. Chciałbym zawojować świat hardwarem wydanym pod swoim brandem, takim jak np. “Cringebox”, ale to trzeba wyjść z piwnicy a ja nie lubie.
2 lata siedziałem w Gdańsku, obecnie na covidowym wygnaniu w Wawie.
Cześć, jestem yasiu, i też podobno kiedyś miałem imię (ale nie takie jak sugeruje nick, o czym przekonał się kiedyś @korposzczur ).
Student PG na kierunku Automatyka i Robotyka (EiA), ale tak na prawdę to studiuję tylko po to, żeby przychodzić do spejsu. Kręcę się w kilku kołach naukowych oraz organizacjach studenckich próbując robić kosmiczne rzeczy.
Imię: Michał
Ksywa: Michał, yakub
Zawód: Programista, DevOps, SRE
Zainteresowania: języki programowania, security (głównie CTF), gamedev (okazjonalnie, głównie game jamy)
W okolicach HS-u kręcę się od 2017 kiedy przyjechałem do Gdańska na studia, członkiem jestem od 2019. Napisałem slackowego bota spotty-kiwi i od czasu do czasu zdarza mi się grzebać w infrastrukturze spejsowych usług.
W trakcie Sierpnia Opensource 2019 prowadziłem warsztaty wprowadzające do programowania w JavaScripcie.
Od kilku lat pomagam również w utrzymywaniu Sieci Komputerowej Osiedla Studenckiego na PG.
Dla rozrywki grywam ostatnio (za)dużo w Rocket League.
Poza tym trenuję parkour i OCR/ninja warrior, lubię też wspinaczkę (szczególnie bouldering).
Siema,
Jestem Olek i klikam w komputer. Jestem obecnie Frontend Developerem, ale lubię tematy zarządzania i DevOps. Jestem studentem globalnej uczelni Higher Banking School.
Lubię medytować, słuchać muzyki, i gotować. We wszystkich trzech jestem coraz lepszy i bardzo chętnie się tymi pasjami podzielę.
Imię: Jacek
Ksywa: d, d33, d33tah
Zawód: Inżynier oprogramowania, team leader
Zainteresowania: WiOO, psychologia i filozofia, science fiction, gotowanie
Muzyka: mieszanki rocka z rapem albo elektroniką (nu-metal, industrial metal), trip-hop, dream pop, electropop, różne wariacje chillstepowe, muzyka relaksacyjna
A tak poza tym to jestem założycielem Hakierspejsu Łódź i mam ciut doświadczenia z pisaniem softu, który skanuje całą przestrzeń IPv4 i obróbką tego typu danych. I sporo śmiesznych epizodów w stylu trenowanie krav magi, udział w warsztatach literackie czy próba podejścia do udziału w sztuce teatralnej. Uczę się też języka chińskiego i mam nadzieję, że niedługo po koronce wybiorę się do Chin, bo lubię podróżować
Współzałożyciel HSWAW, teraz uprawiacz spooky action at a distance. Ko-administrator hscloud i bgp.wtf. Lubię gotować, rozmawiać o filozofii i wnioskować o systemach rozproszonych.
Imię: Michał.
Zawód: owszem, nawet niemały.
Skąd: pierwotnie górny Śląsk, parę lat Poznań, od kolejnych paru lat Gdańsk.
Dziad: lvl 32 na czas pisania tego posta.
Żona: cierpliwa.
Uczę się klepania w Pythonie, lurkuję gdziebądź, lubię zjawiska popkulturowe, gram w gry.
Po -nastu latach w logistyce magazynowej rzucam ten szajs i próbuję się realizować w samobójczym planie przebranżowienia.
Justyna, ale za długo się wymawia, więc skracam do Dżasta.
Chuja się znam na hakowaniu, kiedyś chciałam się przebranżowić, ale w sumie po dwóch latach walczenia z depresją i intensywnej terapii powoli dochodzę do wniosku, że wolę tworzyć (w szerokim tego słowa rozumieniu - rysować, projektować, rzeźbić, pisać, strugać, lepić, wiercić, szlifować) i być utrzymanką @mroz.
Chłonę wiedzę jak gąbka - czy to o projektowaniu, czy to fizyce kwantowej. Na starość stałam się gejmerką i marnuję długie godziny na pykanie w retro tytuły. Mam fioła na punkcie Czarnobyla, klimatów postapo i kanonicznego Fallouta.
Wojtek (max/ksiadz), w sumie to zacząłem ten spejs w sierpniu 2016 zainspirowany poznaniem Infa z HS-Waw kilka lat wcześniej. Również miałem przyjemność prowadzić ten nasz pociąg do końcówki 2018.
Obecnie mało aktywny członek satelita w związku z emigracją i lekkim wypaleniem od społeczniactwa, ale wciąż staram się aktywnie śledzić online.
Zawodowo DevOps/DevSecOps Eng czy cokolwiek innego w danym momencie głupi hype świata IT chce. Probuję też co jakiś czas stworzyć coś własnego w przeróżnych branżach, acz na razie bez wielkich sukcesów
Zainteresowania: ekonomia, podróże, psychologia, biohacking (łykam dziwne rzeczy i bawię się GMO), filozofia, zarządzanie, budowanie rzeczy, ale tez zespołów czy organizacji (hehe kultury, valuesek i misji xD)
Hej, nazywam się Mateusz i posługuję się wyrafinowanym nickiem “matik”. Spejs znalazłem pod koniec 2018 roku, chociaż kulturą hakerską fascynuję się od dłuższego czasu.
W dzień zarządzam i utrzymuję systemy, piszę skrypty i yamle, uczę się pisać specyfikacje, a popołudniami lutuje i udaję, że znam się na elektronice i systemach wbudowanych. Czasami też drukuję coś na drukarce 3D - głównie części do niej, o ile się właśnie nie zepsuła i nie trzeba czegoś w niej naprawić.
Gram w planszówki i gry z wyprzedaży. Czytam mniej książek niż bym chciał. Jak mnie weźmie, to czasem robię zdjęcia.
No cześć, jestem mróz, nawet moja połowica mnie tak nazywa. Za dnia jestem pragramistą systemów wbudowanych, a z wieczora pozuje na 7331 hackera i robię gównoburze na <naszym aktualny komunikatorze internetowym, którym wcale nie pozostanie na zawsze slack>
Z zawodu/wykształcenia biotechnolog, filozof i informatyk. Pracuję robiąc projekty badawczo-wdrożeniowe dla przemysłu, głównie związane z MLem / przetwarzaniem danych. W wolnych chwilach pomagam w badaniach ludziom z GUMedu i ASP; animuję społeczność MLGdańsk; chodzę na spacery do lasu. Do HSu trafiłem pod koniec 2016 na spotkanie o transhumanizmie i tak zostałem. Ze względu na mieszkanie w Gdyni i pandemię dawno nie byłem w spejsie fizycznie
Cześć,
jestem w spejsie od roku i w sumie bawię się elektroniką, automatyką przemysłową, drukiem 3D oraz próbuje wrócić do zabaw w FPGA. Również zajmuje się hodowlą warzyw z wykorzystaniem balkonu i parapetów.