Dzięki temu będziemy zgodni z wieloma aplikacjami napisanymi przez inne hackerspajsy.
Ogólnie widzę ją jako coś na wzór link tree z dodatkowymi funkcjonalnościami. Na przykład wyświetlanie gdzieś następnych wydarzeń w spejsie. Albo liczbę wątków w ostatnim tygodniu na forum. Albo status finansów.
Tak, to na razie wariant whois.at.hsp.sh. I jedynie co dodaje to właśnie api zgodne z spaceapi. Można było to napisać do oryginalnego whois, ale chce umożliwić dopychanie alternatywnych źródeł danych do tej strony i tym samym spaceapi
Rozważam przejście z frontem na https://monitoror.com/ I ewentualnie rozszerzyć soft o kafelki specyficzne dla SpaceApi i naszego spejsu. Fajnie byłoby zrobić coś bez JS’a ale nie można mieć wszystkiego.
Fajny ten spaceapi directory! Podoba mi się ich podejście do danych, działa na wyobraźnię. W sumie sam chciałbym dla HSŁ statystyki nt tego w jakich dniach i godzinach jesteśmy otwarci, może któregoś dnia to napiszę albo zorganizuję sesję w której dokodzimy taki endpoint i dopniemy to do strony którą podlinkowałeś
Swoją drogą mam wrażenie że z tym pomysłem możnaby pójść dużo dalej. Statystyki wzrostów spejsów, dane zagregowane z całego świata, Grafany i inne takie… no, w każdym razie: fajny projekt