Zgodnie z sugestią Mamerta, zakładam wątek dotyczący smartglassów, opartych na ESP-WROOM-32 z czarnobiałym oledem 64x48. Inspiracją dla projektu stał się: https://www.youtube.com/watch?v=cLiGWNM21XY oraz oczywiście projekt Mamert Smartglass 2.0.
W projekcie będącym twoją inspiracją, cała długość obudowy po prawej, jest prawie pusta (oled jest za uchem).
Mam nadzieję że uda się skrócić soczewkami
Odkopałem z rupieci resztki swoich eksperymentów, prób zrobienia smartglassa, Z 2013 ROKU!
Optyka + ekraniki z szajsnych video glasses,
całe DOBRE (jak na tamte czasy) video glasses, Myvu Crystal, jedne z niewielu co miały prawdziwe 640x480 (x2)! Kupiłem byłem specjalnie do hakowania.
Jednemu i drugiemu przy eksperymentach zepsułem elektronikę (driver, nie ekrany).
Odtąd nic z tym nie zrobiłem, ale Myvu ma otykę - sądzę - dokładnie taką jakiej tu trzeba, z reflektorem!
Powinna zaoszczędzić centymetrów od oka do ekranu, i / lub jako wzór posłużyć, dla własnych.
Śmiało rozbieraj i hakuj (OLED), ja chcę tylko zachowac 1 połówkę Myvu.
Są w privkartonie “mamert”, jeżeli będziecie na spejsie, możecie się bawić, zmieniać, kleić z tymi od kasków (też tam są), etc, a zawiasy młotkiem utwardzać.
Jestem zdania że jeżeli nie będzie to montowane na okularach, to potrzebuje i tak sztywnego czegoś by się stabilnie trzymać
Jeżeli nie śruby w czaszce ( ), to twarda opaska z oparciem jeżeli nie o nos, to o górę głowy.
Może o tym myśleć jako o ciut większym narzędziu?
Jak warsztatowa (w sensie “warsztat samochodowy”) LED czołówka z dodatkowym bajerem, a nie coś do garnituru