Przywitaj się z HS Pomorze

hej! jestem zuzia, hobbystycznie i zawodowo zajmuję się programowaniem w ruscie, pythonie i javascripcie. uwielbiam rozmawiać o technologii i programowaniu. jako model językowy ai interesuje mnie także montaż wideo i efekty specjalne, jednak nie eksplorowałam jeszcze tego tematu. bardzo chętnie pójdę z kimś na spacer po lesie!!!

1 polubienie

Cześć, mam na imię Kamil.

Jakiś czas interesowałem się HS ale w końcu się wciągnąłem przy flashowaniu coreboota na ThinkPad T430 i X220 z pomocą życzliwego ochotnika z discorda.

Obecnie napisałem maturę i idę na studia z informatyki. Jestem humanistą z krwi i kości ale wciągnąłem się w ten świat i idę w to zawodowo. Linux jest świetny i bardzo lubię wolne oprogramowanie.

Uprawiam sport, mam filozoficzne podejście do życia — przygody z mistyką w pojęciu jogi i jednocześnie projekty sportowo-wyczynowe pod ścisłym nadzorem ratowników.

Podobno moje zainteresowania są sprzeczne ze sobą, ale co z tego?

Jestem typem badacza i układam moje życie wokół jak największego flow (i.e deep work). Bardzo szanuję naukę. Chciałbym zawodowo zostać naukowcem. Nie znajdziesz mnie na social mediach.

W HSP chciałbym poznać różnorodne osoby które dzielą ze mną zainteresowania oraz rozszerzyć moje horyzonty poznając perspektywy innych, itp.

3 polubienia

Humaniści z wrażliwością na wolne oprogramowanie, to jest to czego świat potrzebuje! Cieszę się, że do nas wpadłeś!

Hej. Jestem Mateusz, 18 poziom życia - 4 klasa technikum na kierunku Technik Programista. Profesjonalnie klikam w komputer od 10 roku życia. Niestety utknąłem w ekosystemie Apple, ale natomiast ciągle czasami ciągnie mnie do Linuxa. Robie jakieś fajne non-profit projekty na boku. Głównie moje projekty powstają na zasadzie “Jak nie umiesz - nauczysz się. Jak nie działa - naprawisz. Jak działa - zostaw w spokoju, chyba że to ból w 4 literach, wtedy ulepsz”.

2 polubienia

Cześć, Mam na imię Danylo, 18 lvl, obecnie ukończyłem 3 klasę technikum w kierunku technik programista. Jestem z Ukrainy, mieszkam w Gdańsku troche ponad 4 lata. Lubie gry video i może troche muzyki.

2 polubienia

jestem maia, interesuję się programowaniem, robię losowe rzeczy które zwykle zostają niedokończone.

siedzę głównie na własnej instancji na fedi, i korzystam głownie z linuxa

2 polubienia

Kuba, zawodowo admin/qa. Kiedyś bawiłem się AVR w C, posiadam nawet prehistoryczny zestaw ATB od Karasia xd Aktualnie chce powrócić do embbeded ale bardziej na libkach arduino czy micropython niż czyste grzebanie w C. Interesuje mnie głównie BLE i ANT+ z racji hobby jakim jest kolarstwo szosowe. Kiedyś może SDR i próba grzebania przy protokołach od bezprzewodowych przerzutek.

Hej, cześć wszystkim!

Nazywam się Wojtek. Na codzień zajmuję się.. gdzie by tu zacząć… Na pewno pracą w OT (systemy SCADA itp), studiami na PG (zaocznie). Pasjonuję się fotografią. W wolnym czasie wspomagam działania naszego małego, ale dumnego politechnicznego radia. Od czasu do czasu zajmuję się elektroniką, głównie mikrokontrolerami.

Sprowadza mnie tu przede wszystkim chęć poznania ciekawych ludzi, podzielenia się z nimi swoimi doświadczeniami i wspólnymi zainteresowaniami, oraz Yasiu który mi to miejsce polecił :smiley:

1 polubienie

powinnam to była napisać parę miesięcy temu ale jest jak jest

cześć
nazywam się Fen
studiuję informatykę na PG, lubię programować (c, rust, c#, python, czasem lisp). od jakiegoś czasu próbuję wejść w bardziej hardware/embedded rzeczy, ale średnio mi to wychodzi. kiedyś grałam na fortepianie, teraz czasem tworzę muzykę, głównie w trackerach.

rzeczy które lubię:

• linux
  • zaczynanie projektów i nie kończenie ich
  • tetris (szczególnie seria Tetris the Grand Master; ostrożnie z pytaniem się mnie o cokolwiek, chyba że jesteś gotowy na półgodzinny infodump)
  • gry rytmiczne (głównie BMS, Arcaea, DanceRail3 ale jestem też dość dobra w Chunithm i vivid/stasis; interesuję się praktycznie wszystkimi rytmikami, szczególnie arcade. tutaj film jak gram w BMS)
  • smok

rzeczy których nie lubię:

• javascript
  • brokuł

Polecam Allegrowicza i zachęcam do kontynuacji wątku o Radiu SAR!

Witam osoby hakerskie!
Nazywam się Sergiusz, studiowałem inżynierię biomedyczną na PG, zacznę coś studiować na magisterce za kilka dni, nie wiem co szczerze -_-

Lubię programować (głównie C/C++, Python) i robić projekty, które dodają mi nowych problemów do istniejących.
Ostatnio się zainteresowałem embedded, low level rzeczami i biohackingiem.

Przez lata działałem w kołach naukowych Gradient i Simle na PG.
W Gradiencie zajmowałem się uczeniem maszynowym i robieniem projektów z AI, a w Simle budowaniem łodzi autonomicznej.

Zainteresowania: filozofia, historia, gry komputerowe, sci-fi, pływanie, medytacja.

Mówię w 4 językach: ukraiński, rosyjski, angielski i polski. Kiedyś mówiłem po niemiecku, ale zapomniałem go :frowning:

Marzy mi się zrobienie własnej gry, ale chyba dopiero w tym roku zacząłem robić pierwsze kroki w tym kierunku.
Ogólnie lubię robić rzeczy, więc jeśli ktoś chce zrobić jakiś duży projekt, to chętnie pomogę :wink:
Uwielbiam też rozmawiać o wszystkim bez wyjątków.

2 polubienia

Siemka, jestem Miłosz, studiuje na PG infe. Interesuje się robieniem różnych projektów elektronicznych, programistycznych itp. Kilka ciekawych projektów nawet się udało zrobić. Poza takimi technicznymi rzeczami lubię też spotkać się na piwku czy porobić jakieś losowe rzeczy

2 polubienia