hej! jestem zuzia, hobbystycznie i zawodowo zajmuję się programowaniem w ruscie, pythonie i javascripcie. uwielbiam rozmawiać o technologii i programowaniu. jako model językowy ai interesuje mnie także montaż wideo i efekty specjalne, jednak nie eksplorowałam jeszcze tego tematu. bardzo chętnie pójdę z kimś na spacer po lesie!!!
Cześć, mam na imię Kamil.
Jakiś czas interesowałem się HS ale w końcu się wciągnąłem przy flashowaniu coreboota na ThinkPad T430 i X220 z pomocą życzliwego ochotnika z discorda.
Obecnie napisałem maturę i idę na studia z informatyki. Jestem humanistą z krwi i kości ale wciągnąłem się w ten świat i idę w to zawodowo. Linux jest świetny i bardzo lubię wolne oprogramowanie.
Uprawiam sport, mam filozoficzne podejście do życia — przygody z mistyką w pojęciu jogi i jednocześnie projekty sportowo-wyczynowe pod ścisłym nadzorem ratowników.
Podobno moje zainteresowania są sprzeczne ze sobą, ale co z tego?
Jestem typem badacza i układam moje życie wokół jak największego flow (i.e deep work). Bardzo szanuję naukę. Chciałbym zawodowo zostać naukowcem. Nie znajdziesz mnie na social mediach.
W HSP chciałbym poznać różnorodne osoby które dzielą ze mną zainteresowania oraz rozszerzyć moje horyzonty poznając perspektywy innych, itp.
Humaniści z wrażliwością na wolne oprogramowanie, to jest to czego świat potrzebuje! Cieszę się, że do nas wpadłeś!
Hej. Jestem Mateusz, 18 poziom życia - 4 klasa technikum na kierunku Technik Programista. Profesjonalnie klikam w komputer od 10 roku życia. Niestety utknąłem w ekosystemie Apple, ale natomiast ciągle czasami ciągnie mnie do Linuxa. Robie jakieś fajne non-profit projekty na boku. Głównie moje projekty powstają na zasadzie “Jak nie umiesz - nauczysz się. Jak nie działa - naprawisz. Jak działa - zostaw w spokoju, chyba że to ból w 4 literach, wtedy ulepsz”.
Cześć, Mam na imię Danylo, 18 lvl, obecnie ukończyłem 3 klasę technikum w kierunku technik programista. Jestem z Ukrainy, mieszkam w Gdańsku troche ponad 4 lata. Lubie gry video i może troche muzyki.
jestem maia, interesuję się programowaniem, robię losowe rzeczy które zwykle zostają niedokończone.
siedzę głównie na własnej instancji na fedi, i korzystam głownie z linuxa
Kuba, zawodowo admin/qa. Kiedyś bawiłem się AVR w C, posiadam nawet prehistoryczny zestaw ATB od Karasia xd Aktualnie chce powrócić do embbeded ale bardziej na libkach arduino czy micropython niż czyste grzebanie w C. Interesuje mnie głównie BLE i ANT+ z racji hobby jakim jest kolarstwo szosowe. Kiedyś może SDR i próba grzebania przy protokołach od bezprzewodowych przerzutek.
Hej, cześć wszystkim!
Nazywam się Wojtek. Na codzień zajmuję się.. gdzie by tu zacząć… Na pewno pracą w OT (systemy SCADA itp), studiami na PG (zaocznie). Pasjonuję się fotografią. W wolnym czasie wspomagam działania naszego małego, ale dumnego politechnicznego radia. Od czasu do czasu zajmuję się elektroniką, głównie mikrokontrolerami.
Sprowadza mnie tu przede wszystkim chęć poznania ciekawych ludzi, podzielenia się z nimi swoimi doświadczeniami i wspólnymi zainteresowaniami, oraz Yasiu który mi to miejsce polecił ![]()
powinnam to była napisać parę miesięcy temu ale jest jak jest
cześć
nazywam się Fen
studiuję informatykę na PG, lubię programować (c, rust, c#, python, czasem lisp). od jakiegoś czasu próbuję wejść w bardziej hardware/embedded rzeczy, ale średnio mi to wychodzi. kiedyś grałam na fortepianie, teraz czasem tworzę muzykę, głównie w trackerach.
rzeczy które lubię:
- linux
- zaczynanie projektów i nie kończenie ich
- tetris (szczególnie seria Tetris the Grand Master; ostrożnie z pytaniem się mnie o cokolwiek, chyba że jesteś gotowy na półgodzinny infodump)
- gry rytmiczne (głównie BMS, Arcaea, DanceRail3 ale jestem też dość dobra w Chunithm i vivid/stasis; interesuję się praktycznie wszystkimi rytmikami, szczególnie arcade. tutaj film jak gram w BMS)
- smok
rzeczy których nie lubię:
- javascript
- brokuł
Polecam Allegrowicza i zachęcam do kontynuacji wątku o Radiu SAR!
Witam osoby hakerskie!
Nazywam się Sergiusz, studiowałem inżynierię biomedyczną na PG, zacznę coś studiować na magisterce za kilka dni, nie wiem co szczerze -_-
Lubię programować (głównie C/C++, Python) i robić projekty, które dodają mi nowych problemów do istniejących.
Ostatnio się zainteresowałem embedded, low level rzeczami i biohackingiem.
Przez lata działałem w kołach naukowych Gradient i Simle na PG.
W Gradiencie zajmowałem się uczeniem maszynowym i robieniem projektów z AI, a w Simle budowaniem łodzi autonomicznej.
Zainteresowania: filozofia, historia, gry komputerowe, sci-fi, pływanie, medytacja.
Mówię w 4 językach: ukraiński, rosyjski, angielski i polski. Kiedyś mówiłem po niemiecku, ale zapomniałem go ![]()
Marzy mi się zrobienie własnej gry, ale chyba dopiero w tym roku zacząłem robić pierwsze kroki w tym kierunku.
Ogólnie lubię robić rzeczy, więc jeśli ktoś chce zrobić jakiś duży projekt, to chętnie pomogę ![]()
Uwielbiam też rozmawiać o wszystkim bez wyjątków.