Właśnie próbuję reanimować dla Disroot.org pewien projekt napisany w Pythonie 2.x. Jest to wtyczka do serwera pocztowego Postfix, która używając kluczy publicznych użytkowników szyfruje przychodzącą pocztę. Szukam osoby, która zna Pythona i zechciałaby spojrzeć na moje zmiany, ponieważ część pythonową robię sam.
Co do samego kodu, to z góry uprzedzę, że sytuacja wygląda średnio: nie było tam testów i kod praktycznie nie nadawał się do pokrycia testami jednostkowymi, dlatego wyklepałem jakieś takie gówniane testy end-to-end żeby mieć cokolwiek do odpalenia przed i po. Dodałem je prawie nie zmieniając oryginalnego kodu bo chciałem wiedzieć, że jeśli coś wybuchnie to nie z mojej winy. W końcu odpaliłem automatyczną migrację używając lib2to3.
Testy przechodzą, ale byłoby na pewno lepiej, gdyby ktoś dodatkowo spojrzał na te zmiany, ponieważ Python nie jest moim głównym językiem a o Pythonie 3 wiem bardzo mało (dopiero przy tej okazji zacząłem poznawać nowości względem Pythona 2).
Czy ktoś z Was byłby skłonny poświęcić trochę czasu na przejrzenie tego?
Dzięki @yasiu, polecam ich usługi oraz ich HOWTO. Poszło w to dużo pracy i wg mnie jest świetne do polecania osobom nietechnicznym lub mniej technicznym, żeby mogły same poradzić sobie ze swoimi urządzeniami i usługami.