Hardware inspo z 38C3

gwiazdki od ziomka z assembly obok nas - ahorn (@ahorn@chaos.social) - chaos.social

Also, ich dodecahedron stał obok nas:

Boykisser od fyrr.xyz - mega cute, nieśmiała osoba, sprzedawała te badże za 15eur, wyprzedały się oczywiście instant. Zdjęcie nie oddaje ich zajebistości, uszy są “dotykowe”, a oczy “mrugają”. pozwoliłem sobie zdonować 100eur z naszych donejtów, w zamian za zamówienie tych badżów do spejsu. Może wejdziemy w collaba i bedziemy je za donejty dawać na następnym CCC, zobaczymy. (badże są open source, ale chyba jeszcze nie wrzucone)

Progress można śledzić na telegramie

This list is incomplete, you can help by expanding it

3 Likes

Dziewczyna zrobiła fajne kolczyki, zakupiliśmy 3szt (po 10eur jeśli dobrze pamiętam). Oświadczyła następnie że btw, jestem autorką tinyGo.

Będe chciał zamówić partie na spejs.

2 Likes

Fossasia jak obiecała tak zrobiła, zreversowali i zrobili od nowa LED badża jako opensource.

na 100% zamówie tego troche sztuk. Chcę się tym pobawić, zobaczyć jak działa, czy jest potencjał do współpracy.

Teoretycznie jesteśmy ich konkurencją z cyberbadge’m, ale nie do końca, bo oni targetują inny przedział cenowy. Natomiast bardzo fajnie by było sprawić, że nasza przyszła appka jest kompatybilna z ich firmwarem i/lub nasz firmware z ich appką (raczej ciężko, bo nie handlują kolorów. Ale może chociaż API zrobić kompatybilne?)

Rozważam też użycie tego samego proca co oni, jest tańszy i bardziej energooszczędny niż ESP32. Ale tracimy WLEDa niestety.

2 Likes

Oh wow. Czy to jest ten badge, który kupiłem jeszcze na 36c3, ale w wersji open source? Poprzedni nie działa (ktoś mi go rozmontował >.<), także chętnie dołączę do zamówienia.

Jeżeli dobrze rozumiem, pierwotnie to była appka do chińskiego badge’a:

1 Like